dimarts, 26 de juliol del 2011

Dones de Breda i més de 100 bredencs ens manifestem davant la Conselleria de Salut i a la plaça Sant Jaume de Barcelona


Dilluns, dia 25 de juliol, a les 8,00h sortíem en 2 autobusos cap a la Conselleria de Salut a Barcelona. Hi arrivàbem a les 09:30 h per a manifestar-nos-hi, lliurar un total de 1.509 signatures vàlides més les de 40 associacions i entitats de Breda i sol•licitar de ser rebuts.

Ens reben 2 alts càrrecs del Departament de Salut: el senyors Xavier Rodríguez Guasch, Director de Serveis de la Secretaria General de Salut i el Senyor Francesc Sancho i Serena, Secretari d’Estratègia i Coordinació, encarregat, entre d’altres, de determinar els criteris generals d'ordenació i planificació dels serveis sanitaris i sociosanitaris que constitueixen les prestacions assistencials del sistema sanitari públic.

A la reunió hi assistim 7 components de la Junta Directiva i un representant de 3 dels grups municipals.

El to inicial de la reunió és tens i contundent per ambdues parts, atès que no hi havia una clara predisposicó a escoltar per part de l’Administració i sí a reiterar-nos que, malgrat les pressions que puguin rebre, no canviaran la seva política de reordenació i contenció. (Tot i manifestar que Breda i la resta de Catalunya està parlant i s’està pronunciant: LES NOSTRES PETICIONS DE MANTENIR L’ATENCIÓ CONTINUADA, NO SERAN ATESES NI ESCOLTADES ). Pensem que se senten molt legitimats per la darrera resposta de les urnes.

També es va poder detectar un clar desconeixement del territori, i més concretament de l'especial geografia i carreteres que envolten Breda.

Desconeixement també, de l’ús que els bredencs fem de l’atenció continuada al nostre CAP, doncs ens afirmaven que quan hi ha una urgència, ens n’anem directament a l’hospital. Vàrem reiterar per activa i per passiva, que primer anem al CAP, com a mínim perquè ens estabilitzin i poguem arribar al nostre hospital de referència, que es troba a 50 quilòmetres.

Vàrem manifestar la nostra reticència a tenir les Lleis més modernes d’Europa, quan no van acompanyades dels recursos necessaris .

També manifestem que, per no posar en risc la salut de les persones, cada municipi de la nostra ârea Bàsica, hauria de comptar amb una SEM


















Manifestació pels carrers de Barcelona i plaça Sant Jaume
:

















Reunió dins la Conselleria:
















2 comentaris:

  1. UNA FORTA ABRAÇADA I ENDAVANT QUE LAL LLUITA NO HA FET MÉS QUE COMENÇAR!!!

    ResponElimina
  2. Gràcies pels ànims i per suposat que continuem endavant

    ResponElimina