dijous, 11 d’agost del 2011

Cronologia de les reunions amb els màxims responsables de Salut














1. 18 de juny de 2011:
Ajuntament de Breda. De la reunió amb l’Alcalde de Breda, Sr. Jordi Iglesias Salip, en sortim amb l’afirmació que , segons conversa amb el llavors Delegat Territorial Sr Casanovas, “tot són rumors i una falsa alarma”.

2. 25 de juliol de 2011: Conselleria de Salut a Barcelona. Reunió durant més de 2 hores amb 2 alts càrrecs del Departament de Salut a Barcelona: el Sr. Xavier Rodríguez Guasch, Director de Serveis de la Secretaria General de Salut i el Sr. Francesc Sancho i Serena, Secretari d’Estratègia i Coordinació, encarregat, entre d’altres, de determinar els criteris generals d'ordenació i planificació dels serveis sanitaris i sociosanitaris que constitueixen les prestacions assistencials del sistema sanitari públic. D’aquesta reunió en destaquem:

“Malgrat les pressions que puguin rebre, no canviaran l’aplicació del nou model de Salut” ( sota el nom de reordenació i contenció).

Tot i manifestar que Breda i la resta de Catalunya està parlant i s’està pronunciant, ens responen que LES NOSTRES PETICIONS DE MANTENIR L’ATENCIÓ CONTINUADA AL CAP DE BREDA, NO SERAN ATESES . Pensem que l’actual govern de la Generalitat se sent molt legitimat per la darrera resposta a les urnes.

Clar desconeixement o mala informació, de l’ús que els bredencs fem de l’atenció continuada al nostre CAP, ja que afirmen que davant d’una urgència greu ens n’ anem directament a l’hospital. Reiterem per activa i per passiva, que primer anem al CAP, com a mínim perquè ens estabilitzin i puguem arribar al nostre hospital de referència, que es troba a 50 quilòmetres.

Convidem el Secretari d’Estratègia i Coordinació, senyor Sancho, a venir a Breda amb temps suficient per poder fer tot el recorregut: Breda, Riells i Viabrea, Santa Coloma de Farners fins arribar a Girona. Aquesta invitació és acceptada.

Demanem també, que no ens treguin de Breda la Base de l’ambulància SEM, punt que es comprometen a valorar.

3. 28/07/2011: Parlament de Catalunya. Assistència a la Sessió informativa de la Comissió de Salut amb el conseller de Salut sobre les mesures urgents per a la sostenibilitat del sistema sanitari. (sessió que va ser emesa en directe pel Canal Parlament al 3/24 de la Televisió de Catalunya).

Gràcies a la compareixença de l’Honorable Conseller, som testimonis de l’exposició de la nova política en matèria de Salut pel període 2011-2014.

De la seva intervenció en volem destacar:

* Reconèixer i posar en valor la complementarietat del sistema de sanitat privada.

* Igualtat de condicions per a tothom I GARANTIA .

* Atenció domiciliària o transport sanitari urgent, si s’escau.

* Es tracta d’una modificació horària i un canvi de presència física del metge a LOCALITZABLE, ja que la proximitat no implica EFICÀCIA.

* Els ciutadans no ens hem d’adaptar al sistema sanitari, sinó a l’inrevés.

* La raó dels canvis introduïts “no es fan per raons pressupostàries, sinó que responen a la necessitat d’adaptar-se a les noves necessitats de salut dels ciutadans, a l’objectiu de millorar l’eficiència clínica i a l’establiment d’un nou model de proximitat”.

Desprès de l'acte oficial vàrem poder mantenir una conversa informal amb el Conseller, i manifestar-li directament la nostra preocupació i justificar-li totes las raons per las quals el CAP DE BREDA HA DE CONTINUAR OFERINT L’ATENCIÓ CONTINUADA.

4. 08/08/2011: Serveis Territorials de Salut a Girona. Ens entrevistem durant una hora amb el Director Sr. Josep Trias Figueras; amb el Sr. Josep Carreras i Coma Director d’Operativa dels Sectors Sanitaris Empordà, Garrotxa I, Ripollès i Pla de l'Estany; amb la Sra. Ma. Teresa Lapiedra i Andrés, Cap de la Unitat de Compra de Serveis i Control de Gestió de la Regió Sanitària Girona; i amb el Sr. Xavier Burjons Ales, Cap de la Unitat d’Atenció al Ciutadà de la Regió Sanitària Girona.

En destaquem:

El Sr. Trias desmenteix la possibilitat que puguem tenir una SEM medicalitzada (de Suport Avançat) a Breda; ens confirma que les més properes (geogràficament) seran a Girona, Blanes; Calella i Vic.

Ens confirma que estan estudiant la possibilitat de comptar amb un metge de proximitat ( a més dels del PAC de Santa Coloma de Farners).

Reiterem la petició de continuar amb els mateixos serveis que ens ofereix el nostre CAP, o bé que es retardi el tancament de l’Atenció Continuada fins a veure’n els resultats a altres poblacions. També expliquem la situació estratègica del CAP de Breda geogràficament a la subzona del Baix Montseny a la Selva Interior.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada