divendres, 2 d’agost del 2013

El Llac dels Cignes a l'Auditori de Girona



La Junta de  Dones de Breda, estem molt satisfetes de la BONA ACOLLIDA que, una vegada més, ha tingut una iniciativa nostra. Aquest cop es tractava de fer una sortida cultural molt assenyalada: poder veure la representació del Llac dels cignes a Girona, durant la seva gira per Catalunya.

Vam anar 3 autocars, 150 persones des de Breda!!! per veure El Ballet del Teatre Nacional rus de Moscou, que és possiblement el més conegut i important del món dins del panorama internacional del ballet clàssic, i que ens va presentar un gran espectacle carregat de romanticisme i lirisme.

Per a alguns, els ballarins només són un grup en malles que fan exercicis casi gimnàstics gairabé sense despentinar-se; per a uns altres, però, és la bellesa de les formes i figures humanes com a pur art, virtuossisme i elegància.

Aquesta obra clàssica, ens va endinsar, a través d'una impressionant coreografia, en un inoblidable conte de fades. La jove reina Odette és víctima d'un malefici del terrible bruixot Von Rothbart, que la converteix en cigne i únicament li permet adoptar forma humana durant la nit. El malefici acabaria quan un home li jurés amor etern. Sígfrid s'enamora d'Odette, però el malvat bruixot li planteja tota mena de traves per tal d'impedir aquest amor.

El Ballet del Teatre Nacional rus de Moscou va representar aquesta obra, copsant l'essència, la bellesa de la història i l'harmonia de la música de Txaikovski. Hi havia moments en el que les ballarines que envoltaven Odette semblaven autèntics cignes i l'espectador es rendeix a l'encant dels seus moviments.

Sota la direcció de Timur Fayziev,  més d’una trentena de ballarins professionals (tots russos) acompassaren els seus moviments a la música de Txaikovski. L'actuació va durar dues hores i mitja, i va comptar com  solistes amb Cristina Terentieva, que encarnarà Odette-Odille, i amb Alexei Terentiev, que interpretava el paper del príncep Sígfrid.

També sabeu, que som detallistes i, seguint aquesta tònica, vam encarregar un ram de flors (número imparell) per a la primera ballarina, com a símbol d’adminiració, felicitació i sort, de part de l’associació i de totes i tots els que hi assistim.





scabe00's Llac dels Cignes album on Photobucket

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada